Damlatmaz Bardak Nasıl Sterilize Edilir ve Temizlenir

28-09-2023 18:40
Damlatmaz Bardak Nasıl Sterilize Edilir ve Temizlenir
Damlatmaz Bardak Nasıl Sterilize Edilir ve Temizlenir

Damlatmaz bardaklar ebeveynlerin favorisidir ve küçük çocukların biberonlardan normal bardaklara geçişine yardımcı olmak için mükemmeldir. Ayrıca sızdırmaz ve dayanıklıdırlar! Çocuklar için düşünülmüş birçok farklı tasarımda gelirler (Wildlove Mucize 360° Damlatmaz Bardak'ımıza bir göz atın). 

Ancak, ağzımıza temas eden diğer tüm eşyalar gibi, mikrop ve bakteri oluşumunu önlemek için damlatmaz bardakları temiz ve sterilize tutmak önemlidir.

Damlatmaz Bardağı Sterilize Etmem Gerekir mi?

İngiltere'de bu yaşa kadar, NHS tüm bebek besleme ekipmanının sterilize edilmesini önerir çünkü bu, özellikle ishal ve kusmanın riskini azaltır. Bir yaşını doldurduktan sonra bu sorunun kesin bir cevabı olmasa da, damlatmaz bardağı her kullanımdan sonra temizlemeniz ve düzenli olarak sterilize etmeniz önemle tavsiye edilir. Damlatmaz bardağınızı nasıl düzgün şekilde sterilize edebileceğinizi sizlere anlatma istedik.


Damlatmaz Bardaklar Bulaşık Makinesine Girebilir mi?

Evet, ancak unutulmaması gereken iki önemli şey var; Bardakları düzenli olarak elle veya bulaşık makinesinde temizlemek iyi bir fikir olsa da, bulaşık makinesinde yıkamak damlatmaz bardağın sterilize edildiği anlamına gelmez. Ürünlerimiz bulaşık makinesinde yıkanabilir ancak bulaşık makinesinin üst rafına konulmalıdır. Damlatmaz bardağı bulaşık makinesinde yıkarken, tüm parçaların iyice temizlenebilmesi için mümkün olduğunca parçalarına ayırmayı unutmayın. Kullanmadan önce bardağın farklı parçalarının tamamının tamamen kuruduğundan emin olmayı unutmayın.


Munchkin Damlatmaz Bardağı Sterilize Edebilir misiniz?

Munchkin olarak çocukların yeme ve içme ekipmanlarında temizliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Tıklama Kilitli Uçlu Alıştırma bardağı gibi damlatmaz bardaklarımızdan bazıları, etkili bir şekilde temizlemenize yardımcı olmak için özel bir fırçayla birlikte gelir.


Munchkin bardaklarını sterilize etmek için:


Adım 1: Damlatmaz Bardağın Parçalarını Ayırın

Damlatmaz bardağı temizlemenin ilk adımı onun parçalarını ayırmaktır. Bu, kapağın, ağızlığın ve diğer çıkarılabilir parçaların çıkarılmasını içerir (bu, sahip olduğunuz bardağa bağlı olarak değişecektir). Pipet varsa onu da çıkarın. Bu, her parçayı iyice temizlemenize ve bakterilerin çoğalabileceği gizli alanları gözden kaçırmanıza olanak tanır.

 

Adım 2: Damlatmaz Bardağı Durulayın

Daha sonra damlatmaz bardağı ve parçalarını akan suyun altında durulayın. Tüm parçaları duruladığınızdan emin olun.

 

3. Adım: Damlatmaz Bardağı Temizleyin

Duruladıktan sonra damlatmaz bardağı temizlemenin zamanı geldi. İsterseniz yukarıda anlatılan şekilde, düşük ısıda bulaşık makinesinin üst rafında veya bebekler için kullanılması önerilen bebek bulaşık deterjanı kullanarak elinizde yıkayarak temizleyebilirsiniz.

 

Adım 4: Damlatmaz Bardağı Sterilize Edin

Damlatmaz bardağı temizledikten sonra, sterilize etme zamanı geldi. Sterilizasyon, temizleme işleminden sonra hayatta kalmış olabilecek mikropları veya bakterileri öldürür. Bunun için iki farklı yöntem önerebiliriz;

Yöntem 1: (yalnızca ilk kullanımdan önce) – Bir tencere suyu kaynatın ve damlatmaz bardağı ve parçalarını dikkatlice suya yerleştirin. Sterilize etmek için 5 dakika kaynatın. Damlatmaz bardağı ve parçalarını çıkarmak için maşa kullanın ve açık havada kurumasını bekleyin. İlk kullanımdan sonra damlatmaz bardağı sterilize etmek için kaynatmanızı önermiyoruz.

Yöntem 2: İlk kullanımdan sonra sterilize etmek için soğuk su yöntemini kullanmanızı öneririz. Üreticinin talimatlarına göre suyu ve sterilizatör sıvısını karıştırın. Sıvıyı 24 saatte bir değiştirmeyi unutmayın. Parçaları en az 30 dakika sterilizasyon sıvısında bırakın. Bardak parçalarını sıvının içine yerleştirildiğinde aralarında hava kalmadığından emin olun. 

 

Adım 5: Damlatmaz Bardağı Kurutun

Damlatmaz bardak ve parçaları sterilize edildikten sonra bunları sterilizatörden çıkarın ve açık havada kurumaya bırakın. Aceleniz varsa temiz bir bulaşık havlusu kullanarak elle kurulayabilirsiniz (önce soğuduklarından emin olun). Kalan nemin bakteriler için üreme alanı haline gelmesini önlemek için her parçayı iyice kuruttuğunuzdan emin olun.


Tüm bunlardan sonra tertemiz bardağı çocuğunuz kullanmaya devam edebilir!

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.