Bebeklerin Önemli Kilometre Taşlarını Anlamak: Alıştırma Bardakları, Sütten Kesme, Sallanma ve Emekleme

28-09-2023 19:29
Bebeklerin Önemli Kilometre Taşlarını Anlamak: Alıştırma Bardakları, Sütten Kesme, Sallanma ve Emekleme

Bebeklerin Önemli Kilometre Taşlarını Anlamak: Alıştırma Bardakları, Sütten Kesme, Sallanma ve Emekleme

Bebeklerle, zaman her şeydir. Ne kadar süre uyuyorlar? Ne zaman dönmeye başlayacaklar? Ek gıdaya ne zaman geçecekler? Yeni bir ebeveyn olarak, yeni hayatınızdaki her şeyin zamanlama ve rutin etrafında döndüğünü hissetmeye başlayacaksınız. Uzun bir süre de öyle olacak.

Zamanlamalar ve kilometre taşları konusunda, göz önünde bulundurulması gereken bazı temel bebek gelişim aşamaları vardır ve bu durumlar elbette her bebek için farklıdır. Bebeklerle ilgili dikkat edilmesi gereken bazı önemli gelişim aşamalarına bir göz atalım!

Biberondan Alıştırma Bardağına Geçiş

Peki, bir alıştırma bardağını ilk ne zaman tanıtmalısınız? Bebeğinizi alıştırma bardağıyla tanıtmak iyi bir fikirdir. Yaklaşık altı ay civarında başlamanızı öneririz, çünkü bu, onları bir yaşına geldiklerinde biberondan tamamen ayırmayı daha kolay hale getirecektir. Bebeğinizin yaklaşık dokuzuncu aydan itibaren biberona olan ilgisinin doğal olarak azalmaya başladığını gözlemleyebilirsiniz.

Ne zaman sütten keseceğiniz ve bunu nasıl yapacağınız tamamen farklı bir süreçtir. En iyi ipuçları şunları içerir:

  • Silikon ağızlı nazik alıştırma bardağı kullanma

  • Bebeğe biberonun yerine, bardağı teklif edin, böylece bebeğin bardağa alışmasını sağlayabilirsiniz.

 

Ayrıca, aniden sütten kesmeyi düşünmek isteyebilirsiniz, ancak bu her bebek için uygun olmayabilir. Bu sürecinizi kolaylaştıracak, bebeklerinizin seveceği, onlar için özenle tasarlanmış Munchkin alıştırma bardaklarına göz atın!

Ek Gıdaya Geçiş

Çocuk doktorunuzun tavsiyesi ile bebeğinizi katı gıdalarla yaklaşık altı aylıkken tanıştırmaya başlamalısınız. Altı aya kadar anne sütü veya mama, bebeğinizin ihtiyaç duyduğu yeterli enerji ve besin değerlerini sağlar. Altı aydan sonra, bunları yiyeceklerinden almalıdırlar. Farklı yiyecekleri (anne sütü veya mama ile birlikte) bir araya getirerek, bebeğinizin gelişimine erken bir başlangıç yapmış olacaksınız.

İlk başladığınızda önemli olan ne kadar yemek yedikleri değil, daha çok "yeme” fikrine alıştıklarıdır. Çoğu besin ve enerjilerini hala sütten alacaklarından, ilk başta yeni bir beceri öğrenmekle ilgilidir. Zamanla, yemek yeme konusunda daha fazla alıştıkça yiyecek miktarını ve çeşitliliğini artırabilirsiniz. Hatta ailenin geri kalanıyla birlikte oturup küçük porsiyonlarının tadını çıkarabilirler.

Bebeğiniz düzenli bir ek gıdaya geçtiğinde, Munchkin’in ek gıdaya geçen bebekleri düşünerek tasarladığı, ergonomik ve güvenli beslenme ürünleri ideal bir kullanım sunacaktır. 


Sallanan Ana Kucakları ve Ev Tipi Salıncaklar

Bir sallanan ana kucağı veya salıncak, harika bir bebek ekipmanıdır. Bebeğiniz sallayıcısında sessiz zamanın tadını çıkarabilirken, siz de kendi sessiz zamanınızı geçirebilirsiniz. Ya da bazı günlük işlerinizi yapma fırsatı verir.

Ancak bir bebek ne kadar süreyle sallayıcıda kalabilir ve içinde uyuyabilir mi?
Öncelikle, bebeğinizi sallayıcıda veya salıncakta asla uyutmamanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Bebeğiniz ana kucağı ve ya salıncakta uykuya dalarsa, onu mümkün olan en kısa sürede güvenli, düz bir uyku yerine taşımalısınız.

Bebekleriniz uyanıkken, sallayıcılarında geçirdikleri süreyi 15-30 dakika aralıklarla sınırlamaya çalışmalısınız - bu, onları her zaman güvende tutmanızı sağlayacaktır.

Sizde yeni doğan bebeğiniz için fonksiyonel, otomatik sallanan, bluetooth özellikli, müzik çalabilen, konforlu ve şık bir ürün isterseniz Munchkin Ana Kucağı Salıncak aradığınız ürün olabilir.


Bebek Güvenlik Kapıları Nasıl Kullanılır

Bebekler ufak ufak yerde sürünmeye ve emeklemeye başladığında, onlar için heyecanlı ve meraklı keşfetme süreçleri de başlar. Bu süreç başladığında merdivenleri ve onlar için güvenli olmayan, girmelerini istemediğiniz odaları kapatma zamanı gelir. Bebekler genellikle yedi ila on ay arasında emeklemeye başlar ve tabi ki ilk adımlarından sonra tutulmaz bir hale gelirler. Bu aşamada daha güvenli alanlar için Munchkin Güvenlik Kapıları yardıma hazır!

Hareket edebildiklerinde, merdivenleri sürünerek çıkmalarını veya aşağı düşmelerini önlemek için merdivenlerin üstüne ve altına bir merdiven kapısı yerleştirmek isteyeceksiniz. Ayrıca kapı aralıklarına da merdiven kapıları yerleştirerek belirli odalara erişimlerini sınırlayabilirsiniz.

Merdiven kapılarınızı çıkarmaya gelince, AB yönergelerine göre çocuğunuz iki yaşına geldiğinde yapmanız gerektiği şeklindedir. Gerçekte her şey onların gelişimine bağlıdır. Merdiven kapısının üzerinden tırmanabilirlerse ya da yerinden çıkarabilirlerse, kendilerini yaralayabilirler. Bu aşamada merdiven kapılarının yerinde olması aslında daha tehlikeli hale gelebilir.


Bebek Beşiğinden Yatağa Geçiş

Yine bu tamamen çocuğunuza bağlıdır. 18 ay gibi erken bir dönemde veya üç buçuk yaş kadar geç bir dönemde de bebek karyolasından yatağına geçebilirler. Çoğu ebeveyn, küçük çocukları iki yaşına gelene kadar bekler.

Her çocuk, yatak değişikliğine farklı tepki verir. Bazıları için sorunsuz bir geçiş olurken, diğerleri için biraz zaman alabilir. Değişikliği yapmadan birkaç hafta önce onlarla bu fikri paylaşmak iyi bir fikirdir. "Büyük kız" veya "büyük erkek" yatağı olarak adlandırmak da her zaman faydalıdır. Yanlarında bol miktarda yumuşak oyuncak ve beşiklerinden tanıdık battaniyeler getirmek de her zaman faydalıdır. Sadece unutmayın, geçişin sorunsuz bir şekilde ilerlemesi zaman alabilir, bu yüzden kendinize veya çocuğunuza fazla baskı yapmamaya dikkat edin.

Bebeğinizin bir birey olduğunu ve bazı şeyleri farklı zamanlarda algılayacağını hatırlamak her zaman önemlidir. Belirli şeyleri ne zaman yapmaları gerektiğine ilişkin yönergeleri bilmek önemli olsa da, bunlara yanıt vermek ve kişisel istek ve ihtiyaçları üzerinde çalışmak da çok önemlidir.

Hazır olduklarında bileceksiniz!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.